Blogi

15.8.2018

Niemenkulma – uusia koteja huippupaikalle Kokkolan keskustaan


Innostus kuultaa läpi Lakean asuntomyyjä Katariina Heinuan puheesta, kun hän kuvailee Kokkolan keskustaan rakentuvaa Niemenkulmaa. ”Puhutaan asunnoista jotka ovat huippusijainnilla, tasokkaita ja edustavat hienosti urbaania kaupunkiasumista”, hän luettelee pyytäessäni spontaania kolmen sanan kuvausta taloille.

 

Kaupunkiasumista moneen makuun

Herman Renlundin museon viereen Isokatu 7:ään rakentuva Niemenkulma koostuu kahdesta 4-kerroksisesta hissillisestä talosta. Asuntoja taloista löytyy 22 m² yksiöstä aina 108,5 m² viisiöön, joten valinnan varaa on moneen tarpeeseen.


Talojen syliin jää lähes U:n mallinen sisäpiha, joka avautuu kävelykadulle. Vaikka Niemenkulma sijaitsee ydinkeskustassa, on se omassa rauhaisassa tunnelmassaan museon ja vanhempien talojen naapurina.


”Niemenkulma sopii erinomaisesti historiaa huokuvaa ydinkeskustan asumista ja kaikkien palveluiden läheisyyttä arvostavalle”, Katariina kiteyttää.


”Pienemmät asunnot kiinnostavat varmasti myös asuntosijoittajia”, hän lisää.Kokkolan Isokatu

Oululaisen arkkitehtitoimisto Laation suunnittelema Niemenkulma tuo Kokkolan keskustaan yhteensä 70 uutta omistusasuntoa. Kuva Isokadulta Niemenkulman tontin edestä.

 

Mun Niemenkulma

Katariina kertoo kesäkuussa järjestetyssä Niemenkulman esittelytilaisuudessa tulleen esille hauskan ja osuvan termin tontille ja siihen nouseville taloille. ”’Mun Niemenkulma’ kuvaa hyvin paikan tuttuutta ja merkitystä Kokkolalaisille”, hän toteaa.


Juuri tällaisena Katariinakin haluaa tuoda Niemenkulmaa esiin.


”Siinä yhdistyy parhaimmillaan urbaani olohuone-tyyli ja helposti lähestyttävyys, unohtamatta kaunista arkkitehtuuria”, hän kertoo.


Kahvila Niemenkulman naapurissa

Kesäpäivän tunnelmia. Vohvelikahvila ja Taideleipomo sijaitsevat museokorttelissa aivan Niemenkulman läheisyydessä.

 

Rakennustyöt aloitetaan pian

Niemenkulman uunituore ennakkomarkkinointiesite ja ennakkomarkkinointihinnasto julkaistaan lähiviikkoina. Esitteestä löytyvät mm. talon kerrosten ja asuntojen pohjapiirustukset, rakennustapaseloste sekä tietoa tontin historiasta aina tulevan talon arkkitehtuuriin.


Asuntojen lopullinen hinta selviää lokakuussa ja ennakkomarkkinointihinnastoon voi tällöin tulla joitakin tarkennuksia. Kovin paljon tiedot eivät yleensä kuitenkaan muutu.


”Jos kaikki sujuu suunnitelmien mukaisesti, rakentaminen voidaan aloittaa jo tämän vuoden marraskuussa”, Katariina paljastaa.


Niemenkulman koteihin pääsee tällöin muuttamaan vuoden 2020 aikana.


Wanhan Maximin talo Kokkolassa

Niemenkulmaa vastapäätä sijaitseva kaunis Wanhan Maximin talo Isokadulla.

 

Asuntovarauksia on jo tehty

”Myyjän näkövinkkelistä hanke on otettu vastaan hyvin ja innolla”, Katariina kertoo.


Hän antaa mielellään lisätietoa asunnoista ja ennakkovarauksiakin voi jo tehdä. Asuntovarauksia on jo tehty, mutta vapaana on vielä monipuolisesti eri huoneistokokoja.


Olisitko sinä valmis sanomaan ”Mun Niemenkulma”?

 

Elisabet


Tänne päivitetään lisätietoa Niemenkulmasta ja ennakkomarkkinointiesite

 

Vanhempia blogikirjoituksia

Blogiarkisto